Φουσκωτό και στολισμένο για το επίσημο , γιορτινό τραπέζι.
Φτιάξτε το, είναι απλά τέλειο!
ΥΛΙΚΑ
700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλύτερα σταρένιο
400 γραμ. νερό χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο προαιρετικά
400 γραμ. νερό χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Προσοχή όχι καυτό και καεί η μαγιά και δεν φουσκώσει το ψωμί μας, και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
- Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και αρχίζουμε και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας.
- Σ' αυτό το στάδιο ρίχνουμε το γλυκάνισο εάν θέλουμε.
- Πρέπει να γίνει μια ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1/2 ώρα .
- ΄Επειτα το ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και κάνουμε μια μπαλίτσα και την βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. ΄Επειτα παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη, αφού αφήσουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι για τα σχεδιάκια μας, και κάνουμε μια πλεξούδια , την οποία την τοποθετούμε γύρω γύρω από την μπάλα.
- Φτιάχνουμε, τριανταφυλλάκια, φυλλαράκια, ή ο,τι άλλο θέλουμε, τα κολλάμε με λίγο νεράκι, και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αν θέλουμε να γίνει γυαλιστερό το ψωμάκι μας, το αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό σε ελάχιστο νεράκι.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά. Θα δείτε ότι όταν το σηκώνετε είναι πλέον ελαφρύ.
Καλή επιτυχία !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου