Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αρχαιοελληνική σαλάτα

 Πρέπει να την δοκιμάσετε. Μία από τις ωραιότερες σαλάτες.

ΥΛΙΚΑ

  • λίγο μαρούλι
  • λίγη ρόκα
  • 1/2 λαχανάκι σικορέ
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 μήλο κόκκινο
  • ντοματάκια Σαντορίνης 
  • 6-7 καρύδια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο κρασόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
  2. Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
  3. Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου