Υπέροχος μεζές για ουζάκι η τσίπουρο! H συνταγή είναι της καλής μου φίλης Elli Nikolaidou Serasidou.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μύδια μεγάλα φρέσκα καθαρισμένα , ή κατεψυγμένα
αλεύρι για τον χυλό
κοκκινοπίπερο
1 μπύρα κουτάκι
λίγο αλάτι
ξυλάκια για σουβλάκια
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε το χυλό με όλα τα παραπάνω υλικά, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
- Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι , τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό , μπόλικο λάδι .
- Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!
- ΄Οταν είναι φρέσκα τα μύδια , τα αχνίζουμε πρώτα για πολύ λίγο , σε βαθιά κατσαρόλα, ίσα να ανοίξουν ελαφρά, για να παραμείνουν μεγάλα και μαλακά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου