΄Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για κουρκούτι .
΄Ομως κατέληξα σε αυτήν εδώ και δεν την αλλάζω με τίποτε χρόνια τώρα !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ,όσο πάρει
Αλάτι , πιπέρι
Πάπρικα προαιρετικά
Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον μπακαλιάρο μας , αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια έτοιμα για τηγάνι. Το μέγεθος κανονίστε το εσείς .
Το αλάζουμε τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα το νερό του, για 2 μέρες. Μετά στραγγίζουμε και ξεκινάμε το τηγάνι, αφού έχουμε φτιάξει το κουρκούτι μας.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε όλη την μπύρα , αλάτι πιπέρι, πάπρικα αν θέλουμε , για χρώμα περισσότερο το βάζουμε, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας , μέχρι να γίνει ένα παχύρευστος χυλός.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο , περίπου 1/2 ώρα , και άρχίζουμε να βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και να τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, σε ΟΧΙ πολύ δυνατή φωτιά.
Βγάζουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα βάζουμε σε πιατέλλα και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου