΄Ενα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 περίπου κιλό σουπιά καθαρισμένη κατεψυγμένη
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι μεγάλοψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκινη πάπρικα
1 αστερίσκο γλυκάνισο, αν δεν έχετε ρίξτε ένα σφινοπότηρο ούζο
2 δάφνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε κομμάτια μικρά -μπουκιές τις σουπιές .
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τις σουπιές, τον αστερίσκο γλυκάνισο , την πάπρικα , την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά .
- Τις σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμισθεί το κρασί, συμπληρώνουμε τις ντομάτες μας.
- Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Οι σουπιές θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν, γι’ αυτό τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 1 ώρα προσθέτοντας κάπου κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι. Όταν πια οι σουπιές έχουν μαλακώσει συμπληρώνουμε καφτό νερό από τον βραστήρα μας περίπου 2 ποτήρια του νερού, διορθώνουμε την γεύση με λίγο αλάτι ακόμα και ρίχνουμε το μακαρονάκι μας. Μπορεί να χρειασθεί ακόμα λίγο νερό. Συμπληρώστε .Ανακατεύουμε συχνά πυκνά , για να μην μας κολλήσει από κάτω . Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε πάντα , δεν το ξεχνάμε , και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά κλεινοντας το καπάκι.
- ΄Ετοιμο, και καλή σας όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου