Η πιο αγαπημένη και κλασική μαρµελάδα. Διαλέξτε ώριμα
και γερά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα και σημάδια.
ΥΛΙΚΑ
20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα, περίπου 1 κιλό
800 γραμ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 μήλο ψιλοκομμένο
ΥΛΙΚΑ
20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα, περίπου 1 κιλό
800 γραμ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 μήλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε
πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο
σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο
ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο
φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
Προσθέτουμε το μήλο.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα όπως στη συνταγή Μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Καλή επιτυχία
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
Προσθέτουμε το μήλο.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα όπως στη συνταγή Μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου