Μια σαλάτα υπέροχη που μπορεί άνετα να γίνει και κυρίως γεύμα αν προσθέσουμε κοτόπουλο ή μανιτάρια ψητά.
Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων.
ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι τύπου iceberg
1 ραντίτσιο
1 λόλα μαύρη
1 λόλα άσπρη
1/2 ματσάκι ρόκα
100γρ μικρά κριτσίνια
1 δόση βινεγκρέτ φουντουκιού (με τη συνταγή που δώσαμε προηγουμένως)
αλάτι
ντοματίνια
λίγο σουσάμι
250γρ παρμεζάνα τριμμένη
250γρ παρμεζάνα flakes
λίγα χοντροκομμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μια μπασίνα. Φτιάχνουμε τη βινεγκρετ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Φτιάχνουμε τη φωλιά παρμεζάνας (θα ακουλουθήσει συνταγή) και βάζουμε μέσα εκεί τη σαλάτα μας, στολίζοντας με φουντούκια και παρμεζάνα.
Η βινεγκρέτ είναι μια σάλτσα με τρία βασικά συστατικά: τη λιπαρή ύλη (το λαδάκι μας δηλαδή), το οξύ (που μπορεί να είναι ξύδι, μπαλσάμικο, λεμόνι ή και πορτοκάλι) και έναν γαλακτωματοποιητή που θα κάνει τα δυο αυτά υλικά να παραμείνουν ενωμένα (αυγό ή μουστάρδα). Από εκεί και πέρα δίνουμε ό,τι άρωμα θέλουμε, όπως εδώ που θα δώσουμε άρωμα φουντούκι!
Θυμηθείτε πως σε αυτές τις σάλτσες ισχύει ο κανόνας 1 προς 3 (ένα μέρος όξινο και τρία μέρη λάδι).
Συνταγή:
1 πορτοκάλι
ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
μέλι
μουστάρδα
αλάτι
φουντούκια ψιλοκομμένα στο μούλτι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και έχουμε έτοιμη τη βινεγκρέτ μας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ
Υπάρχουν 3 τρόποι να φτιάξουμε φωλιές παρμεζάνας.
Ο πρώτος είναι σε τηγανάκι: Στρώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τριμμένη παρμεζάνα και το βάζουμε στο μάτι μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε ένα ανεστραμμένο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Δεύτερος τρόπος είναι στο φούρνο. Βάζουμε σε λαδόκολλα τριμμένη παρμεζάνα σε σχήμα στρογγυλό και βάζουμε στους 200 βαθμούς να λιώσει. Και πάλι αναποδογυρίζουμε σε ανεστραμμένο μπολ
Τρίτος τρόπος να λιώσουμε την παρμεζάνα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Γίνεται πολύ γρήγορα και εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας.
Η παρμεζάνα είναι λιπαρή, γι'αυτό μετά τα σκεύη μας τα πλένουμε με Fairy. Μία σταγόνα αρκεί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου