Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γαρίδες τηγανιτές σε κουρκούτι λαχανικών με δροσερό ντιπ γιαουρτιού



 Ο πιο τέλειος συνδυασμός γεύσεων !!!!!!

Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Chef's Club, και τον Κωνσταντίνο Τάση, σεμινάριο μαγειρικής.

Βίντεο 
http://www.youtube.com/watch?v=u-v2JXAsfTs&feature=share

ΥΛΙΚΑ

25 γαρίδες χωρίς κεφάλι με ουρά
1/2 κουτάκι μπύρα
λίγο αλεύρι , περίπου 150 με 200 γραμ.
1 καρότο τριμμένο
1 τζίντζερ τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το αλεύρι και την μπύρα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυρό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.





Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις τον χυλό. Εδώ επι τω έργω είμαι εγώ.


΄Ετοιμες οι πρώτες τηγανισμένες γαρίδες.


 Ο Σεφ εδώ μας δίνει τις συμβουλές του.




Για το ντιπ γιαουρτιού.

ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. φιλαδέλφεια
λίγο άνιθο
100 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 λάιμ -χυμό και ξύσμα-

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Γαρνίρουμε περιμετρικά τις γαρίδες και στη μέση το ντιπ.


Συμβουλή από τον Σεφ

1ον....  φτιάχνετε γαριδούλες; αφήστε μόνο την ουρά, για γεύση. Με τα κεφάλια κάνουμε έναν υπέροχο ζωμό. Βάλτε τα κεφάλια και διάφορα λαχανικά (αυτά που θα βάζατε και σε μια σούπα) να σωταριστούν σε λαδάκι. Σβήστε με ούζο ή κονιάκ, συμπληρώστε με νεράκι και αφήστε να βράσει.
Προσθέστε το ζωμό αυτό σε μακαρόνια που βράζουν και θα φτιάξτε μια υπέροχη μακαρονάδα θαλασσινών!


2ον....  Όταν τηγανίζουμε με αλεύρι, το λάδι μας λερώνεται πολύ γρήγορα. Αν θέλουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα και στα τελευταία από αυτά που τηγανίζουμε, και να μην ξοδέψουμε πολύ λάδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο τηγάνια. Τα ηζίματα κάθονται πάντα κάτω στο τηγάνι. Επομένως αφήνουμε για λίγο το λάδι να καθήσουν τα αλεύρια κάτω, και μεταφέρουμε το λάδι σε άλλο τηγάνι. Έτσι έχουμε καλό αποτέλεσμα μέχρι τέλους, χωρίς να πετάξουμε το λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου