Φανταστικά ταρτάκια εύκολα και νοστιμότατα. Κεράστε τα , θα βγείτε ασπροπρόσωπες !!!
Υλικά
Για την τραγανή ζύμη μπισκότου
- 300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. άχνη
- 1 αυγό
Κρέμα πατισερί
- 4 κροκάδια
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
- 2 βανίλιες
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
- Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
- Ανακατεύετε
- Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ .. Εάν δεν θέλουμε να φτιάξουμε κρέμα πατισερί μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμη σε φακελάκι που πουλάνε τα Σούπερ Μάρκετ. Σε αυτή την περίπτωση , φτιάξτε την σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του φακέλου και χτυπήστε σε άλλο μπωλ λίγη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου