Τι πιο ωραίο να κάνουμε τραπέζι στους αγαπημένους μας και να σερβίρουμε από ένα πουγκάκι τέτοιο στον καθένα. ΄Οχι μόνο εμφανισιακό , αλλά θα μουγκρίζουν από ευχαρίστηση μόλις το δοκιμάσουν.
Τα υλικά που δίνωπαρακάτω είναι για μια μερίδα - ένα πουγκί.
ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτια κρέας αρνί ή κατσίκι
5 κυβάκια κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
καροτάκια ψιλοκομμένα κατά βούληση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες στα 4.
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη,
και προαιρετικά θρούμπη, φασκόμηλο και θυμάρι
λαδόκολλα
σχοινί ψησίματος
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κυδωνάτες τις πατάτες ,το καρότο ροδέλες, ή μπέϊμπι καρότα, και σε κυβάκια το σκόρδο και το τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και αλείφουμε με την μουστάρδα. Μην διστάσετε να βάλετε τα χέρια σας. Να το αλείψετε καλά.
Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα , το μαζεύουμε σε πουγκί και το δένουμε.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για λίγο λιγότερο από 1 1/2 ώρα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν δεν έχετε σχοινί ψησίματος , δέστε το πουγκάκι με κλωστή που ραβουμε τα ρούχα. Το κάνω συχνά , όταν δεν έχω σχοινί. Δεν καίγεται, μην ανησυχείτε. Το βλέπετε άλλωστε και στις φωτό.
Πώς θα το ξεροψήσουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζεται να το ανοίξουμε και να ανάψουμε το γκριλ;
ΑπάντησηΔιαγραφή΄Οχι, δεν χρειάζεται γκριλ. Αυτό από ΄μόνο του θα έχει ξεροψηθεί. Μην ανησυχεις θα σου σίγουρα ξεροψημένο !!!!
Διαγραφή