Χαλβάς, αγαπημένος όλων !!!!! Με κουκουνάρι, με αμύγδαλα, με σταφίδες , ή σκέτο. ΄Οπως και να είναι εξαφανίζεται αμέσως από την πιατέλα.
΄Ετσι τον έφτιαχνε η μητέρα μου, έτσι τον κάνω κι εγώ. Εύκολα, γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα χρυσοκαστανό.
Σε αυτό το στάδιο, εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τους ξηρούς καρπούς ή τις σταφίδες.
΄Επειτα τραβάμε λίγο την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το νερό ,την κανέλλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα.
Προσοχή, γιατί καίει, και μπορεί να σας πιτσιλίσει . Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά. Μόλις πιεί τα υγρά του και σφίξει, κάντε τη δοκιμή με την κουτάλα που σας έχω πει, όταν τραβάμε μια γραμμή στην κατσαρόλα χωρίζει το μίγμα στη μέση, τότε είναι έτοιμο. Δείτε την φωτό.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Το βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια ή κάνουμε κουταλίδες, όπως τις έλεγε και η μαμά μου.
Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
Πασπαλίζουμε και με λίγη κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου