ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ζάχαρη ( 200 γρμ.)
1 κούπα αλεύρι ( 130 γρμ. )
1/3 της κούπας κακάο ( 35 γρμ. )
3/4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
3/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 μπανάνα
1/2 κούπα ζεστό νερό ( 120 ml )
1/4 της κούπας γάλα ( 60 ml )
1/4 της κούπας καλαμποκέλαιο ( 60 ml )
2 βανίλιες
Διακόσμηση ( Frosting )
90 γρμ. σοκολάτα λειμένη σε μπεν-μαρί
1/2 κούπα βούτυρο ( 113 γρμ )
1 κούπα ζάχαρη άχνη ( 120 γρμ. )
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χρειαζόμαστε δύο μπολ.
Στο ένα θα βάλουμε τα στερεά υλικά, ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, μπέϊκιν, σόδα, αλάτι.
Στο άλλο θα λειώσουμε μ'ένα πηρούνι την μπανάνα, θα προσθέσουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αυγό, το ζεστό νερότις βανίλιες και θα τα ανακατέψουμε καλά.
Θα τα προσθέσουμε στα στερεά υλικά και θα τα ανακατέψουμε με μια σπάτουλα. Θα γεμίσουμε τα ταψάκια για cupcakes ατά τα 3/4 και θα τα ψήσουμε στους 170-180' για 20'.
Εμένα μου βγήκαν 16 τεμάχια.Τα βγάζουμε απο τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Φτιάχνουμε το Frosting.
Κτυπάμε πρώτα μόνο του το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Δουλεύουμε το frosting μέχρι να γίνει λείο. Στο τέλος ρίχνουμε και την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα στο κορνέ που θα γαρνίρουμε τα cupcakes .
Αφού κρυώσουν τα cupcakes τα διακοσμούμε.
Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Αρετή Βάρδακα , και την ευχαριστώ πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου