Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αρνάκι στη λαδόκολα του χασάπη




΄Ετσι ακριβώς το έφτιαχνε ο πατέρας μου , που ήταν χασάπης !!!!


ΥΛΙΚΑ


1 μπούτι ή χεράκι 
5-6 σκελίδες σκόρδο
Κομματάκια κεφαλογραβιέρας πικάντικη ή καπνιστό ρεγγάτο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο βούτυρο ΦΥΤΙΝΗ
1 - 2  λαδόκολες μεγάλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αγοράζουμε ένα μπουτάκι ή χεράκι ολόκληρο και του λέμε του χασάπη μας, να μας το χωρίσει σε μερίδες χωρίς να ξεχωρίσει τα κομμάτια.
Τώρα στο σπίτι μας, το πλένουμε και το αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν τα νερά του. .
Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε στην ίδια τρύπα τυρί και σκόρδο. Κάνουμε αρκετές τρύπες, όσο πιο πολλές τρύπες κάνουμε με την γέμιση , τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε την ρίγανη και την Φυτίνη. ΄Επειτα με τα χέρια μας τρίβουμε το κρέας να πάει παντού. Θέλει καλό τρίψιμο.
Το τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα, και το κάνουμε πακέτο. Μπορεί να χρειαστεί και 2η λαδόκολλα. Ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι του κρέατος.
Το τοποθετούμε στο ταψί μας και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες οπωσδήποτε.
Το σερβίρουμε με την λαδόκολα.

1 σχόλιο: