ΥΛΙΚΑ
110 γρ. βούτυρο αγελ. μαλακωμένο
180 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
130 m l. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βανίλια υγρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν σε μπώλ.
-Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα να γίνει αφράτη κρέμα.
Ρίξτε ένα αυγό και συνεχίστε το χτύπημα . Όταν ομογενοποιηθεί ρίξτε και το άλλο αυγό
και συνεχίστε για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώστε ταχύτητα και ρίξτε λίγο απο το αλεύρι, μετά λίγο
απο τη κρέμα και συνεχίστε έτσι εναλλάξ αλεύρι- κρέμα . Τέλος προσθέστε και τη βανίλια
Ετοιμάστε τις ειδικές θήκες και τα χαρτάκια
και βάλτε μια κουταλιά απο το μείγμα.
και βάλτε μια κουταλιά απο το μείγμα.
Προσέξτε να είναι γεμάτα, μέχρι, λίγο επάνω απο τη μέση.
Ψήστε τα για 20- 25 λεπτά στους 170 βαθμούς ( αέρα)
Ψήστε τα για 20- 25 λεπτά στους 170 βαθμούς ( αέρα)
Η συνταγή είναι της Νίκης Λαμπρινού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου