Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατένια Cup cakes και χρωματιστή σοκολάτα




Είναι ένα πολύ ζουμερό cup cake  που μπορείτε να κάνετε σε πολλά χρώματα .
Το γλάσσο με τη γεύση σοκολάτας σίγουρα είναι πιό ενδιαφέρον απο το γλάσσο ζάχαρης,
και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε κέικ ή μπισκότα.



Για 12 Cupcakes



YΛΙΚΑ   

1 μεγάλο αυγό
180 γρ.Ζάχαρη
125 γρ. κρέμα γάλακτος
140 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
3/4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
100γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο Van Houten

Κοσκινίζουμε σε μπώλ  το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα

Βάζουμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν   Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το λάδι. Χτυπάμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας  το μίγμα των στερεών υλικών.Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό  και ανακατεύουμε 

Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση.
Ψήνουμε στους 160-170 για 20 λεπτά περίπου. καιτα αφήνουμε να κρυώσουν.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια κανάτα με χείλος  για να γεμίσετε τις θήκες  γιατι το μείγμα είναι αραιό.


 Για τη ρευστή σοκολάτα στο κέντρο

100γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. αρωματικό  λικέρ

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη  βάζουμε σε μπώλ.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε αμέσως και τη ρίχνουμε στη τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα  να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το  λικέρ   και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο.

Με μαχαίρι, κυκλικά στο κέντρο του cupcake δημιουργούμε μια μικρή τρύπα, και ρίχνουμε λίγη σοκολάτα με ένα κουταλάκι
Θα είναι ευκολότερο άν τα βάλετε για λίγο  στο ψυγείο να σκληρύνουν. Επίσης αντι για μαχαίρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για τα κολοκυθάκια.


Για το χρωματιστό  γλάσσο
180 γρ. λευκή σοκολάτα
60 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ γ. μέλι 
Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη  και το μέλι  σε μπαίν-μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά 
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.
 Όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε απο τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα που έχει αρχίσει να λιώνει εν τω μεταξύ.
και ανακατεύουμε γρήγορα. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
 Σ αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα . Βάζουμε πολύ μικρή ποσότητα με τη μύτη ενός μαχαιριού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε μια κουταλιά απο το γλάσσο στο κέντρο του  Cup cake και το αφήνουμε να απλωθεί.  

Η συνταγή είναι της Νίκης Λαμπρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου