200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1\2 κουταλάκι σόδα
300 γρ. σοκολάτα σταγόνες
225 γρ. βούτυρο φρέσκο (θερμοκρασία δωματίου)
225 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τον κρόκο, τη σόδα, τη βανίλια, τις σταγόνες-μπίλιες σοκολάτας, το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με το χέρι.
Μην τρομάξετε, η ζύμη γίνεται πολύ μαλακιά κάτι σαν παχύ κέικ.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και πλάθουμε
μπαστουνιά με διάμετρο περίπου στο φάρδος που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα μας.
Τοποθετούμε πάνω σε μεμβράνη και τυλίγουμε το κάθε μπαστούνι σφιχτά σαν μια μεγάλη καραμέλα.
Τοποθετούμε τα μπαστουνιά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η ζύμη μας.
Την συνταγή
μου την έδωσε ο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου