ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζανάκι μικρό
1 κιλό ζάχαρη
1 χούφτα ασβέστη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αμυγδαλόψυχα λευκή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι ίσα - ίσα να χωράει το αμύγδαλο που θα μπεί αργότερα.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό (να καλύπτει τα μελιτζανάκια). Βάζουμε τον ασβέστη μέσα σε ένα τουλπάνι ή πυκνό τούλι και τον τοποθετούμε μεσα στα μελιτζανάκια, ανακατεύοντας το νερό.
Το αφήνουμε όλη την νύκτα.
Την άλλη μέρα πετάμε το νέρό και ξεπλένουμε πολλά χέρια τα μελιτζανάκια.
Tα βράζουμε για 10 λεπτά ,με νερό, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι και βάζουμε ένα αρκετά βαρύ πράγμα από πάνω (να πιεστούν) για 6-8 ώρες για να βγάλουν τη πίκρα τους.
Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα αμύγδαλα.΄Οσο πιο πολλά αμύγδαλα, τόσο πιό νόστιμα ΄θα γίνουν.
Βάζουμε περίπου 1-1,5 λίτρο νερό, την ζάχαρη και τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να δέσουν.
Στο τέλος ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
΄Οταν κρυώσει το γλυκό το μοιράζουμε σε βαζάκια.
καλησπέρα Βάνα μου δεν ήξερα ότι έχεις blog!!!καλά μαγειρέματα λοπόν και εννοείτε ότι σε πρόσθεσα στα φιλικά blog μαγειρικής στο δικό μου!!!!!Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο γλυκό!!!μμμμμμμμμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για τη συνταγή σας. Είναι τόσο καλή που τη διαβάζει κανείς και στο
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://kalamatagastronomy.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8Dv/