Από τις καλύτερες Φανουρόπιτες που έχετε δοκιμάσει !!!!
Εγγυημένη συνταγή και εγγυημένη επιτυχία !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό ή 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρι
1/2 κούπα λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
2 κουταλ.του γλυκού μπαίικιν
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψυχα και σταφίδες
κανέλλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο ή 1 κουταλ. του γλυκού μέσα στο χυλό.
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Τα καρύδια και τις σταφίδες τις προσθέτουμε στο τέλος,και αν θέλουμε μπορούμε να μουλιάσουμε προηγουμένως σε κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας μας τις σταφίδες.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Σημείωση
Αυτή η συνταγή είναι της γνωστής παλιάς καλής ηθοποιού Σπεράντζας Βρανά.
Είναι από τις καλύτερες φανουρόπιτες που έχω δοκιμάσει.
΄Ομως αν κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές , γίνεται ακόμη καλύτερη. ΄Οπως αντί για νερό, χυμό πορτοκάλι και αντί να βάλουμε την κανέλλα πάνω στο χυλό , την βάλουμε μέσα στο χυλό.
Καλή επιτυχία!!!
΄Ομως αν κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές , γίνεται ακόμη καλύτερη. ΄Οπως αντί για νερό, χυμό πορτοκάλι και αντί να βάλουμε την κανέλλα πάνω στο χυλό , την βάλουμε μέσα στο χυλό.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου