Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΑΛΤΣΟΝΕ - ΘΕΡΜΟΜΙΞ

Καλτσόνε (για 4 άτομα)

Υλικά:

Ζύμη
220 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.γλ. ζάχαρη
20 γρ. φρέσκια μαγιά
400 γρ. αλεύρι
30 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
και λίγο επιπλέον
1 κ.γλ. αλάτι

Κλασική γέμιση
300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
400 γρ. ντομάτες, κομμένες
σε κομμάτια, στραγγισμένες
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
6 φύλλα βασιλικού, κομμένα σε κομμάτια
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
πλάστης, ταψί ψησίματος, χαρτί ψησίματος
Παραλλαγές
Δημιουργείστε γέμιση με τα υλικά της δικής σας επιλογής.

Προετοιμασία:

Ζύμη
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, και τη φρέσκια μαγιά μέσα στον κάδο, ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.
Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και αλάτι, ζυμώστε 2 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και δώστε σχήμα μπάλας. Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη
και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Προετοιμασία καλτσόνε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 2000 C.
Βάλτε τη μοτσαρέλα μέσα στον κάδο, κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, μεταφέρετέ τη στο καλαθάκι και στραγγίστε τη για 10 λεπτά. Ενώ περιμένετε, βάλτε τις στραγγισμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και το βασιλικό μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μπάλες, απλώστε την καθεμιά σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα (26 εκ.). Σκορπίστε το μίγμα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν στη μισή πλευρά, αφήνοντας 2 εκ. από την άκρη. Βάλτε λίγο νερό γύρω – γύρω στην άκρη, διπλώστε στη μέση, πιέστε ελαφρά για να φύγει ο αέρας και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Βάλτε τα καλτσόνε σε ταψί σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 2000 C για 20-25 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...