΄Ενα πολύ νόστιμο φαγάκι για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο !!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 μαρούλια μεγάλα
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε για να μην απορροφήσουν νερό), και τα κόβουμε το κάθε ένα σε 2 ή 3 κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, έπειτα τον άνιθο και εν συνεχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
- Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολλά υγρά. Εαν έχει ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Στο τέλος σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού..
Η συνταγή εκτός νηστείας γίνεται με αβγολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου