- ΄Ενα φαγητούλι, νηστήσιμο και πεντανόστιμο !!! Φτιάχτε το,
- δεν θα απογοητευτείτε !!!
- ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 3/4 του κιλού κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
- Λάδι (περίπου 1 ποτήρι του νερού ή και λιγότερο)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα δύο, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τις πράσινες ουρίτσες
- 1 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε λίγο νερό
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Πατατούλες χοντροκομμένες προαιρετικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σουπιές χωρίζοντας το κεφάλι από το σώμα και πετάμε τη φούσκα με το μελάνι, το κόκαλο, το δόντι, τα μάτια και τις μεμβράνες από το σώμα.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόδρα έως ότου γυαλίσουν.
- Προσέχουμε να μην καούν τα σκόδρα γιατί πικρίζουν.
- Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε έως ότου πιούν τα νερά τους.
- Μόλις μείνουν με το λάδι σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
- Αφήνουμε λίγο να βράσουν με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε αυτό το σημείο , μπορούμε να ρίξουμε πατατούλες χοντροκομμένες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν οι σουπιές σχεδόν με το λάδι, να μην έχουν πολλά ζουμιά.
- Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες σουπιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου