Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΡΕΒΥΘΑΔΑ


Τα παιδιά μου δεν τρώγανε τα ρεβύθια σούπα, έως την στιγμή που έμαθα αυτή την συνταγή από την φίλη μου Δέσποινα Ανδρεάδη. Είναι απλή συνταγή και πεντανόστιμη!!!!!



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβύθια
4 κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σόδα
Χυμό από 2 λεμόνια


                                                                    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

            Βάζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια.

Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα το πρωί τα σουρώνουμε και ρίχνουμε την σόδα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. ΄Επειτα τα ξεπλένουμε σε πολλά νερά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό  μέχρι να μισοβράσουν. Μετά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία γάστρα. Συμπληρώνουμε τότε τα κρεμμύδια, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τις δάφνες , και το λεμόνι. και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσοχή να μην λιώσετε τα ρεβύθια. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Εάν δεν έχετε γάστρα, μην στενοχωριέστε γίνετε και σε ταψί αρκεί να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Θα κάνει την ιδια δουλειά με την γάστρα.

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...