ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα
. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
Η συνταγή αυτή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Πολύ καλό ακουγεται. Ξινίζει ελαφρώς στην γέυση? Θα το κάνω σε κάποια φάση..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλή ιδέα Βάνα μου!!!Και να δεις ψωμί μπύρας δεν έχω φτιάξει ακόμη.Φιλιάαααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήKορίτσια, είναι καλό, αλλά δεν φουσκώνει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή