ΥΛΙΚΑ
500 γραμ, φασόλια
1 ποτήρι λάδι
250 γραμ. παστουρμά
4 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι
8 φλυτζ. ζωμό κρέατος
500 γραμ. ντομάτες κομμένες σε κύβους, ή ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδι. Την επομένη βράζουμε σε πολύ νερό και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε το παστουρμά, τη σάλτσα, τις ντομάτες, το αλάτι και τέλος το νερό και τα ξερά φασόλια και κλείνοντας το καπάκι, μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μπορούμε να τη μαγειρεύσουμε σκέτη ή και με σουτζούκι.
Με καβουρμά το ήξερα με παστουρμά όμως όχι...Θα δοκιμαστεί Βάνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σουυυυ
κι εγώ με παστουρμά δεν την είχα φανταστεί τη φασολάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήας πιάσουν λίγο τα κρύα και θα δοκιμαστεί...
καλημέρες Κυριακάτικες...-:))
καλησπερα τον πασφουρμα τον βαζουμε απο την αρχη να βραζουν με τα φασολια
ΑπάντησηΔιαγραφή