Δεν υπάρχει αυτό το φαγητό !!!! Θα το αγαπήσετε, για την ευκολία του και την νοστιμιά του !!!
Υλικά- 1 1/2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκκαλο, κατά προτίμηση σπάλα ή μοσχάρι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 1/2 ποτήρια περίπου νερό
- 1 κουταλιά βούτυρο Φυτίνη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ακόμα καλύτερα, φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
Βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο να σωταριστεί.
΄Επειτα προσθέτουμε περίπου 1 1/2 ποτήρια νερό (ίσα-ίσα να σκεπαστεί το κρέας), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Το αφήνουμε να ψηθεί πολύ καλά. Περίπου 1/2 ώρα. Δοκιμάστε με το πηρούνι σας, να τρυπιέται το κρέας.
΄Οταν έχει ψηθεί και έχουν μείνει πολλά υγρά, δυναμώστε την φωτιά σας και βράστε για λίγο. ΄Ομως προσοχή μην ξεχαστείτε και σας καεί το κρέας.
Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο (φυτίνη) και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν.
Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο (φυτίνη) και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν.
Μόλις τραβήξουν τα υγρά σβήνουμε με το ουίσκι.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το ουίσκι. Για να καταλάβετε αν εξατμίστηκε, πηγαίντε πάνω από το τηγάνι και θα καταλάβετε ότι φεύγει το έντονο άρωμα του ουίσκι και στη θέση του μπαίνει ένα απαλό άρωμα.
Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μοσχάρι ή το χοιρινό.
Τα ανακατεύουμε απαλά 2-3 βόλτες.
Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου! και πεινάω τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμεχρι τωρα το ουισκι στο σπιτι μας ειναι μονο για τους καλεσμενους,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε εβαλες σε σκεψεις... λεω να το χρησημοποιησουμε και ας ειναι και σε φαγητο
lol, lol, lol, lol, lol!!!
Μμμμμ πολύ ωραίο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδαααα
Νοστιμοτατο και λαχταριστο το φαγακι σου και το ουισκι σιγουρα του παει..καλη σου μερα και καλως σε βρηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή