Σελίδες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το γιουβέτσι του Χασάπη


Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε ο πατέρας μου, στο χασάπικο που είχαμε, όταν τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοιχτά και το Σάββατο το απόγευμα.. Αν αντί για κριθαράκι βάλετε πατάτες θα γίνουν λουκούμι.

Ακόμη θέλω να σας πω ότι όταν το φτιάχνω αυτό το φαγάκι μοσχοβολάνε 10 γειτονιές!!!!!



Υλικά

  • Χοιρινή πανσέτα ή μικρά κομμάτια από σπάλα
  • Διάφορα κομμάτια αρνιού (λαιμός,παϊδάκια,πανσέτα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μπαχάρια
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • κριθαράκι ή πατάτες


Εκτέλεση



  1. Σε 1 πήλινο γιουβέτσι ή σε γάστρα , βάζουμε όλα τα υλικά μαζί , τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.

  2. . Το κριθαράκι το βάζετε αφού ψηθεί το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα, συμπληρώνετε ζεστό νεράκι και το προσθέτετε. Το αφήνετε περίπου 1/2 ώρα ακόμη και είναι έτοιμο.

  3. .Τις πατάτες από την αρχή μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου