Σελίδες

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Υπέροχα Τρουφάκια




΄Ολο γλύκα , όλο νοστιμιά


ΥΛΙΚΑ

1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
3/4 φλιτζ. καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού
1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
1 κουτ. σούπας κακάο
2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
τρούφα μαύρη-λευκή ή και σκόνη κακάο για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
εΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!

Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.

Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή σκόνη κακάο , τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

 *Μπορεί να μπει κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι ή κάποιο λικέρ (π.χ Grand Marnier, Qointreau, Bailey's, Tia Maria...)

Η συνταγή ενδείκνυται για άτομα που προσέχουν και δεν έχει έξτρα ζάχαρη, αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε 1/2φλιτζ. άχνη ζάχαρη στο μείγμα.

* Αντί για μπισκότα πτι μπερ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το κέικ που έχει περισσέψει, θα το θρυμματίσετε και θα προσθέσετε και τα υπόλοιπα υλικά.

*Αντί για κακάο και σοκολάτα κουβερτούρα, μπορείτε επίσης να τα αντικαταστήσετε με Μερέντα, την οποία θα την ζεστάνετε πρώτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

*Επίσης μπορείτε να τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο ή σε μικρά κομμάτια χρωματιστών σελοφάν και θα τα δέσετε με μικρά χρυσά κορδόνια σαν καραμελίτσες.
Πέρυσι τα είχα φτιάξει έτσι τα είχα βάλει και σε όμορφα κουτιά με χριστουγεννιάτικα σχέδια και τα είχα προσφέρει στους φίλους και γνωστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου