΄Ολο γλύκα , όλο νοστιμιά
ΥΛΙΚΑ
1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
3/4 φλιτζ. καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού
1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
1 κουτ. σούπας κακάο
2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή σκόνη κακάο , τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου