Αρκετοί αποφεύγουν να μαγειρεύουν μοσχαρίσια γλώσσα.
Πρόκειται όμως για ένα νόστιμο και μαλακό είδος μοσχαρίσιου κρέατος, που δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα στις συνταγές που χρησιμοποιείται.
Η μοσχαρίσια γλώσσα κοκκινιστή ή στιφάδο, σερβίρεται ως κύριο φαγητό με κάποια συνοδεία της αρεσκείας μας, αλλά και ως ένας εκπληκτικής νοστιμιάς μεζές που θα γίνει ανάρπαστος!
ΥΛΙΚΑ
1 μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 με 1 1/2 κιλό
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά , το ένα ψιλοκομμένο και τα άλλα 2 χοντροκομμένα πολύ
2 φύλλα δάφνης
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 με 4 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 – 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα.
Την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει, την αφήνουμε να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση την βγάζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Ξαναγεμίζουμε με νερό και μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, να την σκεπάζει το νερό με το ανάλογο αλάτι, και την αφήνουμε να βράσει πολύ καλά.
΄Επειτα, μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε την πέτσα της.
Όταν κρυώσει εντελώς την κόβουμε σε φέτες.
Κρατάμε λίγο από το νεράκι που την βράσαμε, αν θέλουμε, εγώ δεν το έκανα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε ελαφρώς, βάζουμε το σκόρδο, την δάφνη, σοτάροντας συνεχώς.
Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοολ, και έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, σωτάροντας λίγο τον πελτέ, και έπειτα ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, τριμμένες.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια γλώσσας που έχουμε κόψει , αλατοπιπερώνουμε , και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί περίπου 1 τέταρτο της ώρας, μέχρι να βγάλει ωραία σάλτσα.
Συνοδεύεται ευχάριστα με ρύζι , με πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου