ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο Φυτίνη ή Βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρι
6 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο Φυτίνη ή Βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρι
6 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν
2-3 κουταλιές κακάο για το μισό μίγμα
2 λαδόκολλες μεγάλες
250 -300 γραμ. περίπου μαρμελάδα της αρεσκείας σας
2 λαδόκολλες μεγάλες
250 -300 γραμ. περίπου μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ή στο μίξερ μας χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε σε ένα μπωλ πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Μετά, σε άλλο μπωλ , τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικιν και την μαρέγκα μας εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις .
΄Εχουμε στρώσει μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας.
Σε μια λεκάνη ή στο μίξερ μας χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε σε ένα μπωλ πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Μετά, σε άλλο μπωλ , τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικιν και την μαρέγκα μας εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις .
΄Εχουμε στρώσει μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας.
Χωρίζουμε το μίγμα μας σε 2 μπωλ. Στο ένα μίγμα προσθέτουμε το κακάο.
Παίρνουμε 2 κορνέδες , αδειάζουμε το μισό μίγμα στον ένα κορνέ , και το άλλο μίγμα στο άλλο κορνέ.
Και αρχίζουμε και κάνουμε λωρίδες. Μία με το κακάο και μια με το λευκό.
Παίρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και κάνουμε κάθετες γραμμές.
Πότε ξεκινάμε από την μια και πότε από την άλλη.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά το πολύ στους 175 βαθμούς πάνω κάτω.
Τραβάμε την ήδη ψημένη λαδόκολλα.
Απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, και αρχίζουμε να κλείνουμε το ρολό μας, όσο μπορούμε πιο σφιχτά.
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει. Ζεστό καυτό πρέπει να γίνει όλη αυτή η δουλειά.
Εάν καίγεστε την ώρα που το ρολάρετε , πάρτε μια πετσέτα και τυλίξτε μαζί με αυτήν.
Το βάζουμε στο ψυγείο μας. Κόβετε καλύτερα αν το αφήσετε στο ψυγείο σας 2 ωρίτσες.
Φυλάσετε στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
Αντί για μαρμελάδα μπορώ να αλοιψω σοκολάτα τύπου Μερέντα??η μία κρέμα μιλφειγ?? ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή