Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα πεπόνι



Πολύ ωραία μαρμελάδα πεπόνι, όλο άρωμα και γεύση !!!


ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλο πεπόνι , καθαρό βάρος 900 γραμμάρια με 1 κιλό
500 γραμ. ζάχαρη
2 μήλα ψιλοκομμένα
2 κάψουλες βανίλια
Χυμό από 1 λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.


Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα μήλα επίσης κομμένα σε κύβους και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.


Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.
Έτοιμη!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου