Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που φτιάχνεται με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο!
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες πατάτες
- 3 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 μελιτζάνα
- 2-3 χούφτες γεμάτες φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 καρότο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3-4 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
- 1/2 ποτήρι του κρασιού εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο σέληνο
- 1 γεμάτη χούφτα δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.
- Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα , τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, και καπνιστή πάπρικακαι τέλος τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε1 ποτήρι περίπου νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.
- 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου