Σελίδες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ομελέτα με αγγινάρες



Γι' αυτούς που αγαπάνε τις αγγινάρες !!!!Την συγκεκριμένη συνταγή την έμαθα από την πεθερά μου, και πραγματικά είναι πολύ πολύ νόστιμη !!!!
 Και σ’ αυτήν τη συνταγή όπως σχεδόν σ’ ότι αφορά την ελληνική κουζίνα μπορείτε πολύ εύκολα να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά:


4 αγκινάρες
χυμός 1 λεμονιού
 6 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
2 σφηνάκια γάλα 
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:

 Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μια λεμονόκουπα και τις αφήνετε για λίγο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού τις κόψετε σε φέτες τις βάζετε στο τηγάνι με  νερό, ίσα να σκεπαστούν οι αγγινάρες. Αλατίζετε το νερό και αφήνετε  να ψηθούν σε σιγανή φωτιά, σκεπάζοντας  μ’ ένα καπάκι.



 Μόλις ψηθούν οι αγγινάρες, θα τις τρυπήσετε με ένα πηρούνι, δεν θέλουμε να είναι λιωμένες, να κρατάνε στο εσωτερικό τους λίγο, τις κόβουμε κι άλλο στη μέση, αν θέλουμε, είναι για ευκολία μας, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.


Σπάτε σε ένα μπωλ τα αυγά και αλατοπιπερώνετε.


Χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι,  και το γάλα.


 Περιχύνετε στις αγγινάρες και χαμηλώνετε αμέσως την φωτιά στο μισό.

 Αναποδογυρίζετε  την ομελέτα σας.


  Σερβίρεται ζεστή.

Καλή σας όρεξη !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου