ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. γάλα ή γάλα καρύδας
50 γραμ κονιάκ ή λικέρ
2 βανίλιες
120 γραμ. ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη των 15 γραμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.
Ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και μετράμε τη ζάχαρη.
Μόλις το μίγμα του γάλακτος φουσκώσει, το αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια ή ποτήρια κολονάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα, για 6 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ή με γλυκό του κουταλιού ή με Σάλτσα ή σως μούρο με γρεναδίνη ή με Σάλτσα φράουλας ή με Σάλτσα μήλου.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε για βάση τριμμένο μπισκότο ΟΡΕΟ , τρίμματα σοκολάτας από πάνω όπως η φωτό πιο πάνω, κλπ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Επειδή είναι δύσκολο να μοιράσετε το υγρό με κουτάλα της σούπας ή ρίχνοντας απ'ευθείας με το κατσαρολάκι, μπορείτε να βάλετε το μίγμα σε ένα (όχι γυάλινο) δοχείο με στόμιο, π.χ. μπρίκι ή πλαστική κανάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου