Πολύ ωραία, αρωματικά, τραγανά κουλούρια πασχαλινά!!!
Συνταγή της φίλης μου Ελένης από το blog Κουζινοσκαλίσματα.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο (εγώ χρησιμοποιώ πρόβειο για έξτρα άρωμα και γεύση, ή φυτίνη όχι μαργαρίνη, δηλαδή το κοινό βιτάμ ή τύπου lurpac γιατί η ζύμη δεν θα σας πλάθεται εύκολα και χαλάει η υφή των κουλουριών )
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμμωνία
4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού έξτρα για το άλειμμα
Συνταγή της φίλης μου Ελένης από το blog Κουζινοσκαλίσματα.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο (εγώ χρησιμοποιώ πρόβειο για έξτρα άρωμα και γεύση, ή φυτίνη όχι μαργαρίνη, δηλαδή το κοινό βιτάμ ή τύπου lurpac γιατί η ζύμη δεν θα σας πλάθεται εύκολα και χαλάει η υφή των κουλουριών )
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμμωνία
4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού έξτρα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα τις βανίλιες,και το ξύσμα.
- Διαλύουμε την αμμωνία και το αλάτι στο γάλα και το προσθέτουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο μείγμα μας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα μας αρέσει.
- Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
- Και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, πάνω κάτω
αντιστάσεις όταν θα ψήσουμε ένα ταψί,160 αέρα όταν θα ψήσουμε δύο
ταψιά,για 20 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου