Σελίδες

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι




 Πολύ νόστιμη συνταγή για διαφορετικό κοτόπουλο !!!! Σαν κινέζικο !

ΥΛΙΚΑ

  • Για το γλάσο
  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου  ή 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι

 Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο, το μέλι, τη  σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνω κατά μέρος.
Πλένω τα κοπανάκια, τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζω στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα κοπανάκια.
Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνω το καβουρδισμένο σουσάμι. Βγάζω τα κοπανάκια από το γλάσο και τα περνάω από το σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνω σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.
Βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνω τα κοπανάκια για 40 - 45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά τα κοπανάκια στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζω σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, δίχως να καούν.
Τα σερβίρω ζεστά.
 Τα συνοδεύουμε με ρύζι  ή νούντλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου