Τρώγονται μετά μανίας !!!!
Την συνταγή αυτή, μου την έδωσε ο παππούς του γαμπρού μου, ο κ. Ιορδάνης που είχε μεγάλο εργαστήριο κατασκευής σφολιάτας και φύλλου κρούστας. Το βασικό για να φτιάξουμε κουρκουμπίνια να προσέξουμε να αγοράσουμε καλής ποιότητας φύλλο κρούστας, όχι χοντρό, και τα φύλλα να είναι ολόκληρα, όχι σπασμένα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας καλής ποιοτητας
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη γλυκόζη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας , το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεκινάμε την διαδικασία για να φτιάξουμε τα κουρκουμπίνια μας. Οδηγίες πιο κάτω.
Ανοίγουμε τα φύλλα ολόκληρα στον πάγκο μας.
Παίρνουμε δυο φύλλα, και αφήνουμε από πάνω λίγο περιθώριο.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Σε ένα μπωλάκι έχουμε βάλει λίγο νερό και βρέχουμε με τα δάχτυλά μας την άκρη κατά μήκος καλά.
Κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς λοξά ή ίσια.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο, το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά , δηλαδή το δικό μου το φουλ είναι στο 9 και το βάζω στο 7 και ρίχνουμε μέσα τις κομμένες μπουκίτσες !
Γίνονται πολύ γρήγορα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπωλ που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
΄Εχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι , βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.
Τα κουρκουμπίνια μας, για να γίνουν τραγανά, θα πρέπει το ένα απ' τα δύο, -σιρόπι-κουρκουμπίνια-, να είναι κρύο.
Ο χρόνος για το σιρόπιασμα είναι ενδεικτικός. Μπορεί να τα θέλετε πιο σιροπιασμένα οπότε θα πρέπει να τα αφήσετε λίγο παραπάνω.
Αν θέλετε να παραμείνουν κριτσανιστά μην τα σκεπάσετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Fenonte poli exeretikes sinatages pravo
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Γιώργο !!!
Διαγραφή