΄Ενα υπέροχο λικέρ, γεμάτο αρώματα !!!
Ιδανικό για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!!!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 λίτρο κρασί κόκκινο απλό
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνι γεμάτο φύλλα αρμπαρόριζας
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε. Συγχρόνως ρίχνουμε και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν θέλουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Σβήνουμε την κουζίνα μας.
Προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Μόλις κρυώσει, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε γυάλινο μπουκάλι και το κλείνουμε.
Τα βάζουμε στο ντουλάπι μας και τα ανακινούμε πότε πότε.
Μετά από 15 μέρες είναι έτοιμο.Και την ίδια μέρα μπορούμε να το καταναλώσουμε , αλλά όσο περνάει ο καιρός είναι ακόμα καλύτερο.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε όμορφα μπουκάλια, για να σερβίρουμε.
Το υπέροχο αυτό λικεράκι το δοκίμασα χτες από την κουμπάρα μου ΄Εφη Νικολακοπούλου, που το είχε φτιάξει, και ξετρελλάθηκα.
Φτιάχτε το και θα με θυμηθήτε !!!!
Υπέροχο το λικεράκι σου Βάνα μου, μόλις το έκανα... μας το θύμισε η Ελευθερία, μέθυσα από τα αρώματα... το κάνω με τσίπουρο και αργεί να γίνει... τώρα μη σου πω πίνεται από τώρα...ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!! Τα φιλιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!! Καλοπιοτο!!!!! Είναι από τα λικερακια που φτιάχνονται και πίνονται γρήγορα και ευχάριστα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο και γρηγορο
ΔιαγραφήΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααχχχουυυ τι ωραίο που μου έγινε ρε!! Νέκταρ των θεών μου το είπε μια φίλη.Ευχσριστω πολυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφή