Υλικά:
- 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα πικάντικη
- 1 γιαούρτι
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι μπόλικο
- βούτυρο
Τρίβουμε σε μια λεκάνη με τον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και δεν τα στραγγίζουμε.Στην συνέχεια τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί , το αλάτι , το πιπέρι, το μαϊντανό, τον δυόσμο , το γιαούρτι και τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με το μισό λάδι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε το ταψί αφού το έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
Αφού ζεσταθεί το ταψί και λιώσει το βούτυρο το πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.
Αφού το στρώσουμε καλά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι γύρω γύρω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας όρεξη!
μοιαζει πεντανοστιμο καλο μας φθινόπωρο καρδουλα μου ι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς το κορίτσι μου<3 Καλό φθινόπωρο !!!!! Φτιάξε την πιτούλα και θα με θυμηθείς !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα κυρια Βαρβαρα μπορεις να μου πεις σε τι μεγεθος ταψι βαζουμε την πιτουλα??? Ευχαριστω πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα Eva μου. 37Χ26, όχι πολύ μεγάλο ταψί.
ΔιαγραφήKalispera kr.Varvara evtehsa tin sindagi sas , ine poli nostimi omos mu viike para poli malaki-mipos hriazete peresotira alevri?Evharisto
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί και να χρειάζεται. Σε όλες τις συνταγές παίζει ρόλο το αλεύρι. Άλλη φορά θέλει περισσότερο και άλλη φορά λιγότερο!
ΔιαγραφήΠειράζει εάν η κολοκύθα δεν είναι κίτρινη
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν πειράζει!!!
ΔιαγραφήΜπορώ να χρησιμοποιησω και γλυκιά κολοκύθα
ΔιαγραφήΜπορώ να χρησιμοποιησω και γλυκιά κολοκύθα
ΔιαγραφήΤην έφτιαξα με κίτρινη κολοκύθα,έγινε πολύ ωραία! Νομίζω ότι ο δυόσμος κάνει τη διαφορά. Πάντως ότι συνταγή της κουζινοπαγίδας φτιάξω μου πετυχαίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για τα καλά σου λόγια και την εμπιστοσύνη σου !!!
Διαγραφήmou fainete ksexasate na mas peite pote mpainei to giaourtaki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά, έχεις δίκιο, το διόρθωσα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν βαλω γιαούρτι κ φετα θα βγει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας καταρχήν
Oxi!!! Θα βγει κάτι άλλο !!!
ΔιαγραφήΦαινεται πολυ νοστιμη και ευκολη! (μ αρεσει που δεν εχει φυλλο!) Νομιζετε οτι ειναι ενταξει να χρησιμοποιησω πορτοκαλί κολοκυθα μια και εχω σπιτι; Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφή