Μια τούρτα, πραγματικά υπέροχη !!!! Από γεύση τέλεια, αλλά και από εμφάνιση το κατά δύναμη, γιατί δεν είμαι ζαχαροπλάστης.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε μισή δόση από το υγρό κέικ, το οποίο , θα ψήσουμε λίγη ποσότητα, ίσα για να κάνουμε την βάση. Το υπόλοιπο κέικ , το βαζουμε σε ένα άλλο ταψάκι και το ψήνουμε κανονικά σαν κέικ, για να το φάμε άλλη μέρα.
Για το υγρό κέικ
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα το φούρνο σας και το μέγεθος της φόρμας θα προσαρμόσετε και το
χρόνο ψησίματος. Κάντε οπωσδήποτε τη δοκιμή με το μαχαίρι.
Το κέικ αυτό είναι από τα "υγρά" κέικ, που παρότι βγάζεις την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι καθαρά, δεν είναι μέσα στεγνά.
Εάν το καλύψετε και με γλάσο ή γκανάς, γίνεται πραγματικό θαύμα (η
φωτογραφία είναι από τούρτα που έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη συνταγή
αυτή).
Εάν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε για τούρτα και θέλετε να το κόψετε σε
πολλές βάσεις, τοτε να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς. Καλό θα είναι να
το κόψετε την επομενη μέρα.
Η δόση αυτή κάνει ένα κέικ σε φορμα με τρύπα ή ένα ορθογώνιο 25x25 ή ένα στρογγυλό 20άρι πολύ ψηλό (7εκ).
Προσέξτε η δόση που θα βάλετε στη φόρμα σας να μην είναι πολύ πάνω από τη μέση, γιατί φουσκώνει αρκετά και θα σας χυθεί απέξω.
Για το παγωτό
Θα χρειαστούμε 1 δόση από το Παγωτό παρφέ σοκολάτας.
Με την διαφορά ότι στην γέμιση μόλις φτιάξουμε το παγωτό και πριν το βάλουμε στην κατάψυξη, θα ψιλοκόψουμε μπισκότα ΟΡΕΟ.
Επίσης θα χρειαστούμε, για την διακόσμηση, μια δόση Canach creme-Γκανάζ , σαντιγύ, και μπισκότα Αμαρέτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου