Κλασσικά και αγαπημένα !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι των 250 γραμ.
250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
περίπου 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
1 κρόκο αυγού μαζί με 2 κουταλιές νερό για το άλλειμα.
προαιρετικά πάπρικα καπνιστή
προαιρετικά σουσάμι
Για την γέμιση 1
Φέτα λιωμένη με το πηρούνι
πιπέρι
Για την γέμιση 2
Φέτα λιωμένη με το πηρούνι
1 αυγό
πιπέρι
ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το βούτυρο , το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και προαιρετικά όπως είπαμε την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια όμορφη ζύμη. Την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου , ίσως και λιγότερο , να ξεκουραστεί.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
΄Οταν η ζύμη ξεκουραστεί, παίρνουμε ένα στρογγυλό ζυμαράκι -δίσκο-, το ανοίγω λίγο ακόμα με τα δάχτυλά μου και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, το κλείνουμε και κόβουμε ή με ένα ποτήρι και μετά πατάμε τις άκρες με πιρούνι, ή με το ειδικό εργαλείο -ρολάκι κόφτης ζύμης-.
Τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πινελάκι τα αλλοίφουμε με ένα αυγό χτυπημένο, με 2 κουταλιές νερό.
Βάζουμε από πάνω σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου