Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πάβλοβα με σάλτσα φράουλας της BANA BARBI


Αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες ακριβώς όπως σας τις δίνω και δεν θα απογοητευθείτε.

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αυγών μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους ή 120 γραμ. ασπράδια
150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
70 γραμ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 πρέζα κρεμόριο
10 γραμ. κορν φλάουρ
2  βανίλλιες ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλλια

Μια κρέμα γάλακτος για να την χτυπήσουμε σε σαντιγύ
Σάλτσα φράουλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε πάνω της έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τσέρκι, ταψί ή πιατέλα για να σχεδιάσουμε το περίγραμμα τους.
Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα, για να μην ακουμπήσει το γλυκό μας πάνω στο μολύβι, και τη στρώνουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 80 βαθμούς.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου φουσκώσουν.
Φροντίζουμε ώστε ο κάδος και το σύρμα να είναι έντελώς στεγνά, γιατί η υγρασία επηρεάζει αρνητικά τη μαρέγκα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά , το κρεμόριο, τη λευκή και την κατσανή ζάχαρη, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
 Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα ή μαρίζ, ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη.
Παίρνουμε κουταλιές κουταλιές τη μαρέγκα και τις βάζουμε εντός του κύκλου που έχουμε σχεδιάσει πάνω στη λαδόκολλα, φτιάχνοντας μια πυραμίδα.
 Στο πάνω μέρος κάνουμε μια μικρή λακκούβα με το κουτάλι.
 Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες, μέχρι να στεγνώσει τελείως και να μην υπάρχουν πάνω της δάκρυα από ασπράδι.
 Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει με ευκολία από τη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά με μισάνοιχτο φούρνο.

Συναρμολόγηση.

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με μια σπάτουλα ή με κορνέ απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στη μαρέγκα.
Πάνω από τη σαντιγί ρίχνουμε την Σάλτσα φράουλας  και αν έχουμε ολόκληρες φράουλες διακοσμούμε από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου