Το έφτιαχνε πολύ συχνά η μητέρα μου, το ίδιο κι εγώ !!!! Μαζί με τους λαχανοντολμάδες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά !!!!
ΥΛΙΚΑ
κολοκυθάκια για γέμισμα περίπου 10
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
- 1/4 ρύζι Καρολίνα και κάτι
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/4 από το ματσάκι μαϊντανό\
- 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 μπαχάρια σπασμένα στο γουδί
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Φυτίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγαλη λεκάνη ψιλοκόβουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά.
- Με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε τα κολοκυθάκια μας ή με ένα μικρό κουταλάκι.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα μας.
- Γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν τα γεμιστά μας.
- Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια μας.
- Μόλις πάρει βράση , χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας .
- Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45΄.
Κρέμα
- Το ζουμί από τα γεμιστά μας , αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα
- 3/4 της κούπας γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 1 ή 2 αυγά, ανάλογα με το πόσα θέλετε να βάλετε εσείς
- 4 λεμόνια στιμένα
- αλάτι λίγο
- πιπέρι
- λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδο
- Μόλις είναι έτοιμα τα γεμιστά μας, αδειάζουμε σε μια άλλη κατσαρολίτσα το ζουμί τους.
- Σε μια μεγάλη κούπα γεμίζουμε με γάλα τα 3/4 , και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε .
- Προσθέτουμε και το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, τραβάμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο.
- Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στο μάτι την κατσαρόλα για λίγο.
- ΄Ετοιμη η κρέμα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου