Η συνταγή είναι της juligram, και την πάίρνω αυτούσια όπως είναι από το σάιτ Συνταγές της παρέας Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη σαν τούρτα.
Οι φωτό βήμα βήμα είναι από το σάιτ, γιατί όταν την έφτιαξα , ξέχασα να βγάλω φωτό. Την επόμενη φορά, θα τις αντικαταστήσω, γι' αυτό ας με συγχωρέσουν οι φίλοι !!!!
ΥΛΙΚΑ
- 4 πατάτες
- 4 παντζάρια
- 4 καρότα
- 4 αυγά
- 1 κούπα μαγιονέζα
- 2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
- Λίγο άνηθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1. λεμονι
- Λίγο λαδι
- Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε τις πατάτες,
τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμιδάκι, το λεμονι, το λαδι και το αλατοπιπερο. Το
αφήνουμε να κρυώνει.
2) Βράζουμε τα παντζάρια,
τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο
σκόρδο, το ξύδι, το λαδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
3) Βράζουμε τα καρότα, τα
ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμονι, το
λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
4) Βράζουμε τα αυγά
σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά
κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη
σκόνη).
6) Σε μία φόρμα ζελέ πού
αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά : ΑΛΑΤΙ,
ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το ΑΣΠΡΑΔΙ. Μετά μία λεπτή στρώση
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡ0ΤΟ. Μετά μία λεπτή
στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΠΑΝΤΖΑΡΙ. Μετά μία
λεπτή στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την ΠΑΤΑΤΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου