Σελίδες

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σαλάτα σαν τούρτα



 Είναι μια καταπληκτική σαλάτα που μοιάζει σαν τούρτα !!!! Δεν είναι μόνο εμφανίσιμη , είναι και πολύ γευστική !!!! 
Η συνταγή είναι της juligram, και την πάίρνω αυτούσια όπως είναι από το σάιτ  Συνταγές της παρέας  Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη σαν τούρτα. 
Οι φωτό βήμα βήμα είναι από το σάιτ, γιατί όταν την έφτιαξα  , ξέχασα να βγάλω φωτό. Την επόμενη φορά, θα τις αντικαταστήσω, γι' αυτό ας με συγχωρέσουν οι φίλοι !!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες
  • 4 παντζάρια
  • 4 καρότα
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
  • Λίγο άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1. λεμονι
  • Λίγο λαδι
  • Αλάτι - πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1
1) Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμιδάκι, το λεμονι, το λαδι και το αλατοπιπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
Βήμα 2
2) Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λαδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
3) Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμονι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
4) Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
Βήμα 5
5) Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Βήμα 6
6) Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά : ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το ΑΣΠΡΑΔΙ. Μετά μία λεπτή στρώση ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡ0ΤΟ. Μετά μία λεπτή στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΠΑΝΤΖΑΡΙ. Μετά μία λεπτή στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την ΠΑΤΑΤΑ.
Βήμα 7
7) Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται 3-4 ημέρες στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου