ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 σκελίδες σκόρδο
1/4 ψωμί μπαγιάτικο ή 3 παξιμάδια χωριάτικα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
Για την σάλτσα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πρέζα κύμινο
2 φυλλαράκια δάφνες
1/2 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το μουσκεμένο και στιμμένο ψωμί ή παξιμάδι, την μαυροδάφνη, το αυγό, το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο, και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε σουτζουκάκια, δηλαδή σε σχήμα κύλινδρου, και τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ξεροψηθούν από έξω και μέσα να είναι ζουμερά.
Μπορούμε σε αυτό το στάδιο να τα ψήσουμε και στο φούρνο για πιο ελαφριά.
Ταυτοχρόνως ετοιμάζουμε και την σάλτσα μας.
Τρίβουμε το κρεμμύδι ή το ψιλοκόβουμε , τα σκόρδα και σωτάρουμε σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι, φυσικά μαζί με το λαδάκι.
Σβήνουμε με την μαυροδάφνη και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Λίγο πριν δέσει η σάλτσα μας , τοποθετούμε και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, για περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου