΄Ενα από τα πιο κλασικά κέικ, αλλά πολύ αφράτο και με πολύ μερέντα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γραμ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 1/4 φλυτζανιού γάλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλες
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Υλικά για την επικάλυψη μερέντας
4 κουταλιές της σούπας μερέντα
1/4 ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα.
Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου