Το χοιρινό πανδοχείου είναι από τα πολύ ωραία φαγητά, επίσης και πολύ εμφανίσημο!!!!
Η συνταγή είναι της Ginger,
και σας την δίνω όμοια ακριβώς, γιατί δεν χρειάζεται να προσθαφαιρέσω τίποτε.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κατά προτίμηση σπάλα
40 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζωμός βοδινού
250 γραμμ. μανιτάρια ή μανιτάρια φρέσκα
4 κόκκινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν
2 κρόκοι αυγού
150 γραμ. γιαούρτι πρόβειο 'η στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού δυνατή μουστάρδα
4 κουτ. σούπας κονιάκ
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι - βούτυρο να ροδίσει καλά.
- Το βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και όταν σωταριστούν τις βγάζουμε επίσης με την τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει το λάδι.
- Ξαναρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια, αφαιρώντας όμως αρκετό από το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό.
Λίγο πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πιπεριές για να μη λιώσουν. - Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και έιναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου