Ζύμη σαν τσουρέκι, και μερέντα !!!! Τι καλύτερο !!!! Αφράτο και σοκολατένιο !!!!
ΥΛΙΚΑ
Για την Ζύμη
600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
Λίγη μαργαρίνη έξτρα
1 αυγό χτυπημένο στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το αλοίφουμε με λίγη μαργαρίνη με βοήθεια ένα κουτάλι.
Αλείφουμε με μερέντα το μισό μέρος του φύλλου μας.
Και διπλώνουμε, κλείνοντάς το.
΄Επειτα παίρνουμε κάθε λωρίδα και την στρίβουμε.
Και μετά το κάνουμε στριφτάρι, βάζοντας την άκρη από κάτω.
Τα βάζουμε στο ταψί μας αραιά , γιατί φουσκώνουν.
Απίθανα γίνανε Βάνα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο.
Φιλιά
Αυτά δεν είναι ψωμάκια..αυτά είναι έργο τέχνης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω, μου αρέσουν πολύ! Θα τα φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Βάνα μου , τα έφτιαξα το σαββατοκύριακο ,έγινα τρομερά αφράτα και πολύ πολύ νόστιμα...τα κοριτσάκια μου τα λάτρεψαν...Φιλιά πολλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορο να χρεισιομοποιησω αλλο αλευρι γιατι δεν εχω για τσουρεκια και θελω να τα φτιαξω σημερα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τα φτιαξεις με αλλο αλευρι δεν θα σου γινουν τοσο πολυ αφρατα.αυτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δοκιμαστει σιγουρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμένω εντυπώσεις Ευριδίκη μου !!!
ΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Βάνα μου, σου έγιναν λαχταριστά!!!! Φιλάκια!!! Καλό σαββατοκύριακο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Ζουζού μου. Σ' ευχαριστώ !!! Καλή βδομάδα κούκλα μου !!!
ΔιαγραφήΦαινονται τοσο ωραια. Ηθελα να ρωτησω. Αν βαλω μαγια ξηρη (σε φακελακι) πόση πρεπει να βαλω? Γιατι δεν ξερω αν θα βρω εδω που μενω...
ΑπάντησηΔιαγραφή