Σελίδες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ





υλικά για την ζύμη μπριζέ:


200 γρ. Αλεύρι φαρίνα
100 γρ. Βούτυρο
½ κουταλάκι αλάτι
1 μεζούρα νερό

υλικά για τη γέμιση:

400 γρ. Μανιτάρια
50 γρ. Βούτυρο
50 γρ. Αλεύρι φαρίνα
3½ μεζούρες γάλα
½ μεζούρα άσπρο κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
200 γρ. Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι


Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό στην ταχύτητα “στάχυ”.
Απλώνουμε την ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω λίγα φασόλια για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε τη ζύμη καλυμμένη για 10 λεπτά και ακάλυπτη για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια, βάζουμε το τυρί στον κάδο και το αλέθουμε στην ταχύτητα 6 για 15 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε σε ένα δοχείο.
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο καλαθάκι. Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά, στους 100 βαθμούς, ταχύτητα 4.
Προσθέτουμε το γάλα, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε το καλαθάκι στον κάδο και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά, στους 90 βαθμούς, ταχύτητα 5. Αδειάζουμε τα μανιτάρια πάνω στην τάρτα.
Προσθέτουμε στον κάδο τα αυγά και το μισό αλεσμένο τυρί και αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8, χωρίς θερμοκρασία. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Παραλλαγή:
Τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές:
Βάζουμε μια πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια μέσα στο καλαθάκι μαζί με τα μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου