Πεντανόστιμα, μοσχοβολιστά μπισκοτάκια με ή χωρίς ζαχαρόπαστα !!!
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη κοινή
- 1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
- 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουταλιά γλυκού baking powder
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι άρωμα εσάνς της αρεσκείας σαs
Εκτέλεση
- Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
- Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
- Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
- Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
- Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
- Κόβω με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
- Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζω τα ξυλάκια περίπου έως το μέσο του μπισκότου, τα πιέζω με προσοχή να μην φαίνεται το ξυλάκι από την πίσω πλευρά.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.
Σημείωση
Η υφή της ζύμης είναι πολύ αφράτη, σαν να πιάνεις συμπυκνωμένο αέρα. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα χωρίς ξυλάκι.
Διακοσμούμε με ρευστό γλάσσο, 'η ζαχαρόπαστα. Επίσης η ζύμη αυτή μπορεί ΚΑΙ να χρωματιστεί.
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω οι συγκεκριμένες δοσολογιες πόσα κομμάτια μεσσαιο μεγέθους βγάζουν περίπου; Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή