Ωραιότατος μεζές !!!!!! Για όσους ξέρουν να φάνε !!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια μαζί με τη σκέπη
1 σκέπη επιπλέον
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2,5 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ προσεχτικά τη συκωταριά με κρύο νερό
- Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό να βράσει
- Ρίχνουμε τη συκωταριά χωρίς τις σκέπες και μόλις ξαναρχίσει να βράζει, κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να ζεματιστεί για 10λεπτά περίπου
- Την βγάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια, 1εκατοστού περίπου, με μαχαίρι ή ψαλίδι
- Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το νερό και βάζουμε το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και ελάχιστο νεράκι να μαραθεί και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το ρύζι, τα τσιγαρίζουμε μαζί, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και μισό ποτήρι νερό
- Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του
- Βάζουμε τη σκέπη σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό να μαλακώσει
- Γεμίζουμε κομμάτια της σκέπης με το μίγμα των συκωτιών, χρησιμοποιώντας ένα μπολάκι και τα κλείνουμε σταυρωτά ή βάζουμε όλο το μίγμα στο κέντρο ενός στρογγυλού ταψιού και το τυλίγουμε με τη σκέπη, τοποθετώντας τις άκρες από κάτω
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί
- Αλείφουμε τους τζιγεροσαρμαδες με ένα χτυπημένο αυγό, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο
- Ψήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία καμία ώρα μέχρι να ροδίσει
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα σαρμαδάκια μας σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τα αποθηκεύσουμε στον καταψύκτη μας
Μου έπεσαν τα σάλια!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή